Scholen ruziën over voortbestaan ROC TOP

Almere 11 mei 2016
Scholen ruziën over voortbestaan ROC TOP
Twee mbo-instellingen in Almere ruziën over een adviesrapport over hun toekomst. ROC TOP beschuldigt het ROC van Flevoland ervan een geheim advies naar buiten te brengen, begeleid door een persbericht waarin staat dat ROC TOP weg moet uit Almere. Daardoor is er veel onrust ontstaan onder docenten, leerlingen en ouders, zegt ROC TOP. Een woordvoerder van de school heeft het gevoel dat de concurrent zijn school van de kaart wil vegen.

In het rapport staat dat ROC TOP geen nieuwe leerlingen mag aannemen en niet mag uitbreiden. De opleidingen van de school moeten opgaan in die van het ROC van Flevoland. Het advies komt van een onafhankelijke commissie die is ingesteld door de overheid en wordt ingeschakeld bij conflicten tussen scholen.

Deze commissie vindt het onwenselijk dat ROC TOP dezelfde opleidingen aanbiedt als het ROC van Flevoland, omdat er te weinig leerlingen zijn om beide scholen te laten voortbestaan.

Volgens ROC TOP is het rapport nog niet definitief. Het ROC van Flevoland zegt dat dat wel het geval is. De commissie wil geen vragen over de kwestie beantwoorden zolang ze het rapport zelf nog niet openbaar heeft gemaakt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer