Gemeente wil verder met onteigening camping Waterhout

Almere 12 mei 2016
Wethouder wil verder met onteigening camping Waterhout
Camping Waterhout in Almere blijft niet op de huidige plek aan het Weerwater en moet wijken voor de Floriade. Dat werd donderdagavond tijdens een bespreking op de politieke markt duidelijk. Wethouder Tjeerd Herrema van Almere wil doorgaan met de procedure om de camping te onteigenen.

Herrema zegt dat Waterhout in november een plan van de gemeente heeft afgeslagen om in aangepaste vorm op de huidige plek te kunnen blijven zitten. Campingeigenaar Tineke Fokkens ontkent dit. Zij schrijft in een brief aan de raad dat zij onlangs pas een zogeheten inpassingsplan van de gemeente heeft gekregen en daar blij mee is. De wethouder wilde hier donderdagavond tijdens de bespreking niet op ingaan. Hij zei alleen dat hij met de eigenaren in gesprek blijft. Er zijn andere locaties aangeboden, maar er is nog geen overeenstemming bereikt, aldus de wethouder.

Herrema wil daarom ook doorgaan met de onteigeningsprocedure. Volgens hem dringt de tijd omdat een deel van de grond waarop de camping ligt aan Rijkswaterstaat moet worden geleverd. Die grond is nodig voor een ontsluitingsweg voor auto- en busverkeer. De wethouder gaat ervan uit dat hij de gemeenteraad nog voor de zomer het onteigeningsbesluit kan voorleggen.

Overigens blijkt ook uit het nieuwe bestemmingsplan voor het Floriade-terrein dat de camping van de huidige plek verdwijnt. Alleen het Vogeleiland in het Floriade-gebied heeft de bestemming kampeerterrein gekregen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer