Protest tegen 'onterechte' herkeuring auto's

Lelystad 22 mei 2016
Zo'n veertig autoliefhebbers hebben zondag bij de politie Lelystad geprotesteerd, omdat die hun auto's onterecht van de weg zou halen. Volgens de demonstranten zet de Lelystadse politie hen opvallend vaak aan de kant vanwege het opvallende uiterlijk van hun auto.

De auto's zouden niet aan de verkeersregels voldoen, omdat er bijvoorbeeld andere velgen of verlichting op de auto zit. De politie maakt dan een zogeheten WOK-melding: een Wacht Op Keuring-melding. Zolang een voertuig niet herkeurd is door de RDW mag het de weg niet op.

Volgens de autoliefhebbers, die zich verenigd hebben op Facebook, zijn de meldingen veelal onterecht. Hun auto komt namelijk gewoon door de herkeuring van de RDW. Wel zijn zij hun voertuig wekenlang kwijt en moeten ze hoge kosten maken.

De politie Lelystad ging zondagochtend met een aantal van de auto-eigenaren in gesprek. Volgens de eigenaren zou er één agent zijn die doorslaat in het doen van WOK-meldingen. De politie onderzoekt deze aantijging en zal aanwezig zijn bij de herkeuring van zeven auto's uit Lelystad. Daarnaast heeft de politie vijf eigenaren op het bureau uitgenodigd om hun WOK-melding en de keuringsrapporten van de RDW te bekijken.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer