Komst museum met digitale kunst dichterbij

Almere 25 mei 2016
De Almeerse Christine van Stralen is druk bezig met het realiseren van een museum voor digital art in haar stad. Komende week gaat de website van het museum online en brengt een delegatie van de gemeenteraad een bezoek aan het WTC, waar het museum moet komen. Onder digital art valt alle kunst die met behulp van een computer tentoongesteld wordt. Volgens Van Stralen zou Almere dan de eerste stad zijn met een museum voor digitale kunst.

Van Stralen heeft van het Almere Cultuurfonds 20.000 euro gekregen om haar plannen uit te werken. In eerste instantie is het de bedoeling om in oktober een beurs over digitale kunst te organiseren in het WTC van Almere. Daar heeft ze met haar Bureau voor Kunstprojekten een etage van 1.600 vierkante meter tot haar beschikking. Als de plannen concreter worden krijgt ze nog eens 30.000 euro van het fonds. De rest van het benodigde geld wil Van Stralen ophalen via fondsenwerving en crowdfunding.

Als de beurs een succes wordt, moet digitale kunst een permanente plek krijgen in Almere. Christine van Stralen presenteerde haar plan voor het eerst op de motiemarkt van enkele weken geleden.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer