JSF vliegt vanmiddag over

Urk 6 juni 2016
Rondvlucht JSF verplaatst naar dinsdag
Rondvlucht JSF verplaatst naar dinsdag
De Joint Strike Fighter F-35, vliegt dinsdag over Urk. Dat heeft Defensie bekendgemaakt. Vorige week ging de kennismakingsronde van het nieuwe gevechtsvliegtuig boven Nederland niet door. Door de lage bewolking was het vliegtuig niet te zien.

De straaljager zal relatief langzaam op een hoogte van 400 meter overvliegen. Het toestel vliegt langs een aantal bezienswaardigheden en locaties van de luchtmacht. Op die wijze kan het grote publiek kennis maken met de opvolger van de F-16, stelt het ministerie van Defensie. De vlucht over Urk is naar verwachting tussen 14:30 uur en 14:45 uur.

Luchtvaartfotograaf Frank Crebas uit Emmeloord vliegt in een F-16 naast de JSF om foto's te maken. Crebas is een van de weinige burgers die af en toe mee mag met de luchtmacht om foto's te maken van militaire vliegtuigen.

Twee F-35's zijn voor een aantal weken in ons land. Ze vertrekken over minder  dan twee weken weer richting de Verenigde Staten. De eerste F-35 moet in 2019 definitief naar Nederland komen. Het kabinet wil er in totaal 37 van aanschaffen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer