Unieke foto's Joint Strike Fighter F-35 boven provincie

Flevoland 7 juni 2016
JSF boven op Urk
JSF boven Nagele
JSF boven randmeren
Frank Crebas bewerkt de foto's
Unieke beelden JSF vanuit begeleidende F-16
Bijzondere foto's van Urk, Nagele en de randmeren vanuit een F-16 met de Joint Strike Fighter F-35 als onderwerp, gemaakt door luchtvaartfotograaf Frank Crebas uit Emmeloord.

Crebas kreeg de unieke opdracht van Defensie om de introductieronde van het nieuwe gevechtsvliegtuig boven Nederland vast te leggen. In totaal heeft hij ruim 2.500 foto's gemaakt.

Bij de verschillende bezienswaardigheden die de JSF passeerde gaf hij de piloot van de F16 opdracht om hoger te vliegen. Op die manier kon hij het nieuwe gevechtsvliegtuig goed fotograferen in combinatie met de achtergrond. Zo is ook de vuurtoren van Urk goed te zien. Crebas zag uit naar de foto's die hij van Flevoland kon maken: "Het unieke symmetrische landschap geeft mooie cleane foto's". 

De fotograaf heeft tijdens de vlucht meerdere capriolen moeten uithalen om goede foto's te maken. Zo hing hij af en toe op de kop. "Ik ben aan het werk. Op het moment dat ik achter m'n computer zit, dan kan het zijn dat ik een klein biertje opentrek en denk van wow wat was dit weer verschrikkelijk gaaf!" 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer