Financiën rond voor verbreding A6

FLEVOLAND • Wo 8 juni 2016 | 21:43 • Woensdag 8 juni 2016 | 21:43
Het consortium dat zich gaat bezighouden met de verbreding van de A6 tussen Almere Stad en Almere Buiten heeft de financiering rond. Parkway-6, zoals het samenwerkingsverband heet, ontvangt een bijdrage van 80 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB). Het project heeft een totale waarde van 300 miljoen euro.

De verbreding van de A6 is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Rijkswaterstaat verbreedt de drukke snelwegen om de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren.

Henk Voerman, woordvoerder van Rijkswaterstaat, laat weten dat de gunning aan Parkway-6 een logische stap is in de formele procedure. Andere aanbieders hebben geen bezwaar gemaakt binnen de wettelijke termijn die hiervoor staat. De werkzaamheden aan de A6 starten in 2017 en duren uiterlijk tot en met 2020. Na die tijd is Parkway-6 ook verantwoordelijk voor het onderhoud voor een periode van twintig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel