Omwonenden in verzet tegen vervangen windmolens

Flevoland 8 juni 2016
Verzet tegen vervangen windmolens
"Wij willen geen windmolens van 220 meter hoog langs de A27!" Dat zei Michael Broomhead uit Almere-Hout woensdagavond tijdens een vergadering van Provinciale Staten. Broomhead was een van de tien omwonenden en eigenaren van windmolens die hun mening mochten geven over het vervangen van windturbines in Flevoland.

De provincie wil meer stroom gaan opwekken met windmolens. Om dit te bereiken, moeten oude molens vervangen worden door hogere en betere windturbines. Dit staat in het Regioplan Windenergie. De bedoeling is dat de molens in rijen worden gebouwd, zodat het landschap er minder rommelig uitziet.

Petitie tegen de bouw
Bewoners van Almere-Hout en het Gooi zijn niet blij met de plannen. Onderdeel van het plan is om molens van 220 meter hoogte langs de A27 bij Almere-Hout te bouwen. De bewoners zijn een petitie gestart om de bouw tegen te houden.

Te weinig ruimte
Eigenaren van de windmolens zijn op hun beurt ook teleurgesteld. Zij vinden dat er in het plan te weinig ruimte is om uit te breiden. Dit geldt vooral voor het westen en het oosten van Flevoland.

Het Regioplan Windenergie is nog niet definitief. De provincie beslist later waar en hoe de windmolens vervangen gaan worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer