Raad wil meer middeldure koopwoningen

Lelystad 14 juni 2016
Raad Lelystad stemt in met woonvisie
Een meerderheid van de gemeenteraad van Lelystad wil dat er meer koop- en huurwoningen in het middensegment worden gebouwd. Meer sociale huurhuizen zijn niet direct nodig.

Collegepartijen VVD en Inwonerspartij en vijf oppositiepartijen kwamen dinsdagavond met een aangepast voorstel. Ze vinden dat Lelystad vooral behoefte heeft aan koophuizen vanaf 170.000 euro met een opvallende architectuur. Dat trekt nieuwe inwoners die meer te besteden hebben. Volgens de fracties heeft Lelystad aan deze doelgroep grote behoefte omdat de stad nu veel inwoners telt met een laag inkomen.

PvdA, GroenLinks en SP zijn tegen het aangepaste voorstel. Zij vinden dat de voorraad sociale huurwoningen moet worden uitgebreid. Zij vrezen dat de wachttijd voor een huis verdubbelt tot vijf jaar, nu een meerderheid van de raad meer sociale huurwoningen niet nodig vindt.

De raad vindt verder dat nieuwbouw weer mogelijk moet worden op plekken die nu niet mogen concurreren met Warande. Het gaat onder meer om de Punter, Schoener, Parkwijk en het Werkeiland.

PvdA-raadslid Emiel van den Herberg spreekt op Twitter van een teleurstellende avond. © omroep flevolandsitemap | disclaimer