Sunsation verwacht bij goed weer 700 bezoekers

Lelystad 17 juni 2016
Als het weer opknapt, kan Sunsation zaterdagochtend 500 tot 700 bezoekers trekken. Dat voorspelt organisator Bert Talens. Bij minder fraai weer blijft  het bezoekersaantal steken op 300 tot 400. 

Sunsation is een poëzie- en muziekfestival dat zaterdag 18 juni wordt gehouden. Het evenement wordt altijd op een zaterdag in juni gepland, zo dicht mogelijk bij de start van de zomer. Het vindt plaats in het landschapskunstwerk Observatorium Robert Morris tussen Lelystad en Swifterbant. 

Vroeg
Robert Morris is een uitgegraven cirkel met drie kijkgaten. Door één van de gaten wordt tijdens de zonnewende de eerste zomerzon aanschouwd. Op dat moment dragen dichters voor uit hun werk. Daarom begint Sunsation traditiegetrouw vroeg, om 05.00 uur. Om 09.00 uur is het afgelopen. 

Echte liefhebbers komen de voorafgaande nacht al kamperen. Eén keer per jaar mag dat op het observatorium. Talens verwacht vrijdagavond 200 tot 250 kampeerders. 's Avonds en 's nachts dragen zij gedichten aan elkaar voor. 

Giphart
Op het hoofdprogramma van zaterdag staan onder andere Ronald Giphart, Anneke Claus en Thom Ummels, de oprichter van Sunsation.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer