Doodzieke Ank viert kerst in juni

Almere 19 juni 2016
Doodzieke Ank viert kerst in juni
Kerstfeest voor Ank Out
Ank Out
Het klinkt als een grap, maar toch is het niet zo: in Almere Poort zijn voorbereidingen getroffen om kerst te vieren. Niet pas in december, maar komende donderdag. Dat is namelijk een wens van de dochters van Ank Out. Zij is terminaal ziek en gaat kerstviering in december niet meer halen. Haar dochters willen graag toch samen met haar die feestdag vieren.

Teruggekeerde borstkanker
Zeven jaar geleden werd bij Ank borstkanker geconstateerd. Ze werd behandeld en, zo leek het met succes. Ze werd na een tijdje schoon verklaard. Afgelopen december werd ze op vakantie ziek en werd een plekje op haar ribben gevonden. Het bleek een uitzaaiing te zijn van de eerdere borstkanker. Niet alleen haar ribben zijn getroffen, ook haar wervels en bekken zitten vol uitzaaiingen.

Oproep voor kerstkransjes
Ank wilde graag kerst vieren met kerstkransjes, want dat hoort bij deze feestdag. Maar in deze tijd van het jaar liggen die niet in de supermarkt. Daarom plaatste ze een bericht op de besloten Facebookpagina van de Stichting Wensjes Almere. De reacties stroomden binnen. Veel mensen vonden haar verhaal aangrijpend en kwamen met spullen die bij kerstmis horen, en zelfs met Paasspullen.

Feestje te groot geworden
"Het is nu zelfs zo uit de hand gelopen dat ik het feestje niet meer in mijn eigen appartement kan vieren", vertelt Ank. Daarom wijkt ze uit naar een lunchroom in de buurt. "Ik krijg zoveel eten en andere spullen aangeboden dat ik het ook nooit zelf op krijg." De dag begint donderdagochtend iets minder feestelijk. Ze heeft eerst een gesprek met de huisarts over euthanasie. "Het feest is dan om de dag toch mooi af te sluiten."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer