Ton stoort zich mateloos aan afvaldumpers

Almere 20 juni 2016
De gemeente Almere doet te weinig aan de afvaloverlast in de stad. Dat zegt Ton Heijnen van Rensburg. Hij stoort zich mateloos aan het afval dat bij de ondergrondse containers naast zijn huis in het stadscentrum wordt gedumpt. Die ergernis is zo groot dat hij er geregeld foto's en video's van maakt.

De containers zijn twee jaar geleden naast zijn woning geplaatst. Heijnen van Rensburg zegt niet alleen dat restafval in en bij de bakken wordt gedumpt, maar dat mensen ook bijvoorbeeld steigerhout, karton en BBQ's dumpen. Daarnaast zouden de containers ook geregeld defect zijn.

Als mensen merken dat ze gefilmd worden krijgt hij ook vervelende reacties. 'Bedreigingen en middelvingers'. Van buurtbewoners krijgt de Almeerder ook weinig steun. 'Ze kijken vaak toe, maar ondernemen niets'.

De Almeerder beklaagt zich geregeld bij de gemeente. Daarnaast heeft hij ook ingesproken tijdens de Politieke Markt. Daar toonde hij zijn opnames, maar volgens Heijnen van Rensburg zegt de gemeente niets voor hem te kunnen betekenen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer