'Gegijzelde' eigenaar jachthaven komt met Floriade-plan

Almere 22 juni 2016
Van Thiel (r) bij presentatie.
Jachthaven Haddock in Almere heeft een eigen plan gepresenteerd voor de ontwikkeling van het jachthavengebied voor de Floriade. In deze visie is een groene en duurzame jachthaven opgenomen die omringd wordt door een groene stad met moderne woningen waar water en duurzaamheid centraal staan.

Eigenaar Philippe van Thiel van de jachthaven hoopt met het plan de vastgelopen onderhandelingen met de gemeente weer op gang te krijgen. De gemeente wil de jachthaven inpassen in de plannen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Eigenaar voelt zich gegijzeld
Van Thiel wilde gemeenteraadsleden woensdag met een presentatie duidelijk maken dat hij zich 'gegijzeld' voelt door de gemeente. Hij praat al drie jaar met het college van burgemeester en wethouders en wil voorkomen dat hij wordt uitgekocht.

Mondeling akkoord
De jachthaveneigenaar zegt dat hij vorig jaar al een vergaand mondeling akkoord had over zijn plannen met  toenmalige wethouder Henk Mulder. Maar diens opvolger, wethouder Tjeerd Herrema, ziet niets in de visie van Van Thiel. Sindsdien verloopt het contact met de gemeente stroef en liggen de onderhandelingen helemaal stil.

De raadsleden luisterden belangstellend naar het verhaal van Van Thiel en wilden vooral horen waarom de onderhandelingen zijn vastgelopen. Dat wist Van Thiel niet precies. PVV en VVD gaven aan delen van het plan zeker interessant te vinden.

Wethouder geeft uitleg
De gemeenteraad vergadert donderdag weer over de Floriade. Wethouder Herrema zal dan uitleggen waarom hij het plan geen goede zaak vindt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer