Vragen maar geen antwoorden over Floriade

Almere 23 juni 2016
Veel vragen maar nog geen antwoorden over de Floriade tijdens de Politieke Markt in Almere donderdagavond. Daar werden de bijgestelde plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de wereldtuinbouwtentoonstelling besproken. 

De raad wil nog veel weten over de oprichting van de Floriade BV, die het evenement in 2022 moet realiseren. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de manier waarop de gemeente met deze BV gaat samenwerken. 

Financiële risico's
Het gaat daarbij met name over de financiële risico's van het project. De gemeente heeft 10 miljoen euro toegezegd, met een buffer van 7 miljoen om risico's op te vangen. Ook wil de gemeente de Floriade BV maximaal 30 miljoen euro lenen. Een aantal raadsleden vraagt zich af of dit geld ooit wordt terugbetaald. Ze vragen zich verder zich af of een geschat bezoekersaantal van 2 miljoen wel realistisch is. 

Geen tijd voor antwoorden
Door het grote aantal vragen was er geen tijd meer voor antwoorden van de wethouders Tjeerd Herrema en Mark Pol. Daarom gaat de bespreking volgende week verder. Besloten is ook dat er een aparte bijeenkomst komt over de Floriade-plannen van jachthaven Haddock en de mogelijkheden om al voor het evenement woningen rond het Weerwater te bouwen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer