CDA wil opheldering over handhaving milieuregels

URK • Ma 27 juni 2016 | 8:50 • Maandag 27 juni 2016 | 8:50
De CDA-fractie op Urk wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders over het toetsen en handhaven van milieuregels. Volgens de provincie Flevoland gebeurt dat onvoldoende.

Het CDA wil weten hoe het kan dat de gemeenteraad niet op de hoogte was van de problemen en of burgemeester en wethouders de zaken mooier voorstellen dan ze zijn. De fractie vraagt het college van b en w ook of de informatievoorziening aan de gemeenteraad wel op orde is. Het CDA vindt dat de gemeenteraad zijn controlerende taak niet goed heeft kunnen uitvoeren. 

De provincie tikte Urk op de vingers omdat de administratie onvoldoende is. Ook werken de ambtenaren op verschillende manieren terwijl dat volgens één protocol moet. De provincie wil dat er een professionaliseringsslag wordt gemaakt. De gemeente Urk geeft toe dat ze tekort is geschoten. Dat wordt rechtgezet door extra personeel in te zetten en meer aandacht aan toezicht en handhaving te besteden.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel