Buurtbewoners strijden voor behoud wandelbrug

Almere 28 juni 2016
Buurtbewoners strijden voor behoud wandelbrug
Mag de Uitlaatbrug blijven of wordt hij gesloopt? Al twee jaar lang protesteren bewoners van De Werven in Almere Haven tegen de plannen van de gemeente om de wandelbrug naar het 'Boomfeestbos' te verwijderen. Na een handtekeningenactie en heel veel gesprekken met de gemeente, zijn de wethouder en ambtenaren dinsdagavond zelf de situatie gaan bekijken.

De brug moet weg omdat hij vervallen is, maar de gemeente geen geld heeft om hem te renoveren. Een nieuwe brug zou volgens de gemeente 100.000 euro kosten. Bovendien kunnen de bewoners gebruik maken van andere bruggen vlakbij.

Maar buurtbewoners zijn het daar niet mee eens. Nico Scharn: "Deze brug geeft toegang tot een losloopgebied voor honden en wordt veelvuldig gebruikt". Ook bij de kosten van de brug plaatst hij grote vraagtekens. Op eigen initiatief heeft Scharn met bouwbedrijven gesproken, die de brug voor 20 duizend euro kunnen vernieuwen.

Wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) is overtuigd van het belang van de brug en wil samen met zijn ambtenaren een oplossing zoeken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer