Lelystedeling betrokken bij twee schietpartijen

Lelystad 29 juni 2016
Er lijkt een link te zijn tussen een schietpartij in de Kamp en die enige maanden later in de Eem, beide in Lelystad. Volgens het Openbaar Ministerie was de 31-jarige Daniello H. uit Lelystad betrokken bij de twee gewelddadige ruzies. De man was in beide gevallen zowel slachtoffer als verdachte.

Na de schietpartij in de Kamp was Daniello H. na drie weken weer vrij. De rechtbank vond destijds dat hij zijn zaak in vrijheid mocht afwachten, ondanks dat het Openbaar Ministerie hem langer wilde vasthouden. Het OM ging niet in beroep tegen de beslissing van de rechter. Negen maanden later wordt de verdachte aangehouden als er is geschoten in de Eem.

De Kamp
Daniello H. kreeg dinsdag geen straf voor zijn aandeel bij de ruzie in de Kamp. Daar brak hij vorig jaar zomer de pols van een man met een honkbalknuppel. Volgens de rechtbank deed hij dit uit noodweer, omdat de man een wapen in zijn hand had en al had geschoten. Daniello H. kreeg tijdens deze ruzie een klap op zijn hoofd met de kolf van het wapen. Uiteindelijk werd voor deze schiet- en steekpartij één van de vier verdachten veroordeeld tot 1,5 jaar cel.

De Eem
Daniello H. moet zich deze woensdag opnieuw melden in de rechtbank. Nu voor zijn aandeel in een grote vechtpartij in de Eem. In april gingen daar vijf mannen en twee vrouwen met elkaar op de vuist, en ook hier werd geschoten. Ook werd met een auto een schuur geramd. In totaal raakten drie mensen gewond. De zaak wordt voor het eerst behandeld bij de rechtbank. Volgens de officier van justitie draait deze zaak om eerwraak.

Voorarrest
Daniello H. zit sinds april in voorarrest voor betrokkenheid bij de schietpartij aan de Eem. Omdat hij in de gevangenis zit is er een zogenaamde pro-formazitting. Dan bekijkt de rechtbank hoe het onderzoek van het Openbaar Ministerie vordert en of er nog genoeg reden is om de verdachte langer in voorarrest te houden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer