Zoektocht nieuwe school voor weggestuurde leerlingen

Almere 29 juni 2016
Zoektocht nieuwe school voor weggestuurde leerlingen
De Meergronden zoekt een nieuwe school voor de vier vmbo-leerlingen die na een grote vechtpartij van school zijn gestuurd. Dat zegt Grada Huis van de Almeerse Scholen Groep (ASG), waar De Meergronden onder valt.

Van school sturen mag bij wangedrag
De schoolleiding heeft het recht om een leerling van school te sturen wanneer de leerling 'wangedrag' vertoont. Wangedrag is wanneer een leerling zichzelf, andere leerlingen, ouders of personeel in gevaar brengt, of als de leerling verbaal en/of fysiek geweld uit tegen andere leerlingen, ouders of personeelsleden. Volgens Ruud Pet, directeur van Passend Onderwijs Almere, heeft de school gehandeld volgens deze richtlijnen. De vier meisjes zijn in zijn optiek terecht van school gestuurd.

De Meergronden heeft een zorgplicht
Sinds 1 augustus 2014 hebben schoolbesturen een 'zorgplicht'. Dat betekent dat de schoolleiding een leerling pas van school mag sturen als er een andere school bereid is gevonden die leerling toe te laten. Zo wordt voorkomen dat een leerling tussen wal en schip valt. Als ouders van de betreffende leerling niet akkoord gaan met de nieuwe school kunnen zij naar de geschillencommissie stappen.

Aanleiding was een grote vechtpartij
Zes leerlingen van De Meergronden in Almere gingen donderdag elkaar te lijf in de klas. De vechtpartij werd gefilmd en verscheen op internet. Vier meisjes zijn van school gestuurd, de andere twee leerlingen zijn geschorst.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer