Waarde De Deel nog 2 miljoen gedaald

Emmeloord 1 juli 2016
De Deel
Berthoo Lammers
Het plein De Deel in Emmeloord blijkt veel minder waard dan onlangs is vastgesteld.

Volgens een nieuwe taxatie is de grond nog maar 1,6 miljoen euro waard. Dat is bijna twee miljoen lager dan de 3,5 miljoen euro waarvoor burgemeester en wethouders De Deel twee weken geleden nog in de boekhouding wilden opnemen. 

In 2008 stond de grond nog voor 11,7 miljoen in de boeken. Die waarde was grotendeels gebaseerd op de plannen die de gemeente Noordoostpolder en projectontwikkelaar Provast lange tijd met het centrum hadden. Een deel van die 11,7 miljoen is door de gemeente al uitgegeven aan het opknappen van de Lange Nering en de rest van het centrum van Emmeloord. 

Oppositiepartij ONS Noordoostpolder is woest over de waardedaling. Volgens fractievoorzitter Berthoo Lammers heeft de gemeente zich tegen beter weten in rijk gerekend en was het te verwachten dat de accountant de cijfers niet zou goedkeuren. 

Volgens Lammers was het beter geweest als de gemeente direct na de breuk met projectontwikkelaar Provast haar verlies had genomen en De Deel tegen de echte dagwaarde in de boeken had gezet. Mocht de grond later dan toch meer opleveren, dan was dat een kleine meevaller geweest.

ONS denkt dat de gemeenteraad maandag mogelijk niet akkoord zal gaan met de boekhouding over 2015, nu de cijfers op de valreep nog zo zijn bijgesteld. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer