Onderzoek naar 18e eeuws scheepswrak in Revebos

Dronten 4 juli 2016
Archeologen zijn begonnen met onderzoek aan een scheepswrak in het Revebos bij Dronten. Een team van twaalf mensen speurt de komende twee maanden de bodem af naar overblijfselen van de houten boot. Burgemeester Aat de Jonge van Dronten verrichtte maandagochtend de officiële opening door een grondmonster te nemen. 

Zeegaand schip
Volgens André van Holk van de International Fieldschool for Maritime Archaeology Flevoland (IFMAF), gaat het om een schip dat vergaan is op de Zuiderzee. De vondst is bijzonder voor Flevoland omdat het om een groot zeegaand schip gaat. In Flevoland liggen nog zo'n 70 tot 80 andere houten scheepswrakken. Dit is uniek in de wereld.

Houtmonsters
Het doel van het onderzoek is om te kijken wat er gebeurt met een houten schip als het in de bodem blijft liggen. Twee maal eerder werd al onderzoek gedaan naar de kwaliteit van dit scheepswrak. Die houtmonsters worden nu vergeleken met de nieuwe monsters.
 
Bezoekersdag
Op 20 augustus is er een bezoekersdag. De onderzoeksplek is dan toegankelijk voor het publiek. Omdat de locatie erg drassig is wordt geïnteresseerden aangeraden om een paar laarzen mee te nemen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer