Vier vervoerders azen op busvervoer vanaf 2018

Almere 8 juli 2016
Vier vervoerders azen op busvervoer vanaf 2018
Vier vervoerders willen vanaf 2018 het busvervoer in Almere verzorgen. Het gaat om Connexxion, Arriva, EBS en Syntus. De gemeente Almere heeft vrijdag de offertes van de bedrijven ontvangen. Het college van burgemeester en wethouders bepaalt eind september welke vervoerder vanaf 2018 tien jaar lang door Almere mag rijden. Nu doet Connexxion dat. Gezien de omvang van het project is het busvervoer in Almere Europees aanbesteed. Dat houdt in dat alle vervoersmaatschappijen in de Europese Unie een offerte mochten indienen.

Veiligheid
Over de aanbesteding van het busvervoer is de laatste tijd veel te doen geweest. Onder druk van de vakbonden heeft wethouder Frits Huis extra eisen over veiligheid in de aanbesteding opgenomen. Er is toegevoegd dat er geen buskaartjes met contant geld kunnen worden gekocht en de cabines van de chauffeurs moeten zijn voorzien van een beweegbare veiligheidsruit.

Vier kandidaten
Connexxion en Arriva zijn vervoerbedrijven die in grote delen van Nederland actief zijn. EBS uit Purmerend verzorgt sinds 2011 het openbaar vervoer in de regio Waterland, ten noorden van Amsterdam. Syntus is actief in Gelderland en Overijssel.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer