Maatregelen tegen verkeersproblemen bij scholeneiland

DRONTEN • Wo 13 juli 2016 | 16:30 • Woensdag 13 juli 2016 | 16:30
De gemeente Dronten neemt maatregelen tegen verkeersproblemen bij de drie basisscholen en een kinderopvang in de Drontense wijk De Manege.

Zo wordt er op de straat De Barrage een gedeeltelijk parkeerverbod ingesteld en mag op veel andere plekken bij de scholen alleen nog maar in de vakken worden geparkeerd.

Verder komt er bij basisschool Het Kompas een oversteekplaats voor voetgangers en wordt bij de Christiaan Huygensschool een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor taxibusjes. En op het parkeerterrein nabij de kinderopvang en de Huygensschool wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.

Volgens de gemeente was ingrijpen noodzakelijk, omdat er bij de scholen geregeld wordt geparkeerd op plaatsen waar dat niet wenselijk is. Hierdoor zouden gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties ontstaan.

De gemeente zegt dat er bij de nieuwe maatregelen zo veel mogelijk rekening is gehouden met de wensen van buurtbewoners, de scholen en ouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel