Zorgteam failliet, ontslag voor 43 medewerkers aangevraagd

Flevoland 13 juli 2016
Door het faillissement van fysiotherapiecentrum Zorgteam in Lelystad en Almere raken 43 medewerkers hun baan kwijt. Volgen de curator gaat het om zowel therapeuten als baliemedewerkers die op de vier locaties werkten.

Zorgteam heeft onder meer een centrum voor mensen met overgewicht, een vermoeidheid- en en pijncentrum. Ook biedt Zorgteam oedeem-, ergo- en manueeltherapie. Volgens de website van Zorgteam worden patiënten voorlopig nog gewoon behandeld.

Zorgteam is een samenwerkingsverband van individuele therapeuten en het MC Zuiderzee. De MC Groep van Loek Winter heeft 49 procent van de aandelen in handen en liet donderdag weten onderdelen van Zorgteam te willen overnemen. Het gaat onder meer om de klinische fysiotherapie en de Obesitaspoli. Door deze overnames zegt de MC Groep vooral de zorg voor de patiënten overeind te willen houden.

Volgens de curator is het nog te vroeg om over een overname of een doorstart te spreken. Zij is nog volop bezig om de financiële situatie in kaart te brengen en te bekijken hoe het tot een faillissement is gekomen. Volgens de curator zou de MC Groep als mede-eigenaar in principe delen van Zorgteam kunnen overnemen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer