GoedeStede bouwt 99 sociale huurappartementen in centrum Almere Buiten

Almere 15 juli 2016
Woningbouwcorporatie GoedeStede gaat 99 sociale huurappartementen bouwen aan de Rio de Janeirostraat in Almere Buiten. Het huurcomplex krijgt twee- en driekamerwoningen. Het gaat om woningen die worden toegewezen aan huurders met de laagste inkomens. Dat laat de corporatie desgevraagd weten.

De huurprijs is 586,68 euro. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, mag een eenpersoonshuishouden tot 22.1000 euro per jaar verdienen. Voor huishoudens die bestaan uit twee personen is de inkomensgrens 29.000 euro per jaar. 

Eerste paal
De afspraak tussen GoedeStede en gemeente Almere over de bouw van het complex in het centrum van Buiten is recent gemaakt. Daarom kan de corporatie nog niet zeggen wanneer de eerste paal wordt geslagen. De ontwerpen worden nu verder besproken.

Wachtlijsten
Volgens GoedeStede is de behoefte aan woningen waar mensen met huurtoeslag kunnen wonen enorm groot en lopen de wachttijden op. Daarom wil ze dat de voorraad van kleine, maar betaalbare huurhuizen snel groeit in Almere. De corporatie bouwt niet alleen nieuwe woningen, maar bouwt ook leegstaande bedrijfspandjes in wijken om tot woningen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer