Turken Flevoland bewaren de rust

Flevoland 18 juli 2016
Turken Flevoland bewaren de rust
De Turkse gemeenschap in Flevoland reageert rustig op de gebeurtenissen in Turkije na de mislukte straatsgreep van afgelopen vrijdag.

Voorzitters van de vijf Turkse moskeeën in Flevoland roepen hun leden op om rustig te blijven. Leden van de Almeerse Sultanahmet-moskee overwogen vrijdagnacht in Almere een demonstratie voor president Erdogan te houden, maar zagen daar van af. De leden wilden loyaal zijn aan Turkije, maar ook aan Nederland en vonden een demonstratie ongepast. Bovendien was moskee-voorzitter Ramazan Gül vrijdagavond in een persoonlijk telefoontje met de zoon van premier Yildirim opgeroepen om de rust te bewaren.

De vijf Flevolandse Turkse moskeeën zijn allemaal lid van de Islamitische Stichting Nederland, die direct door de Turkse regering wordt aangestuurd. Volgens Gül heeft zijn moskee aanhangers van Fettulah Gülen, die door Erdogan er van is beschuldigd achter de coup te zitten. Gül wil in gesprek blijven met de aanhangers van Gülen om te horen wat hun standpunt over de coup is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer