Asbest in puincontainer naast speeltuin

Almere 20 juli 2016
Er is asbest gevonden tussen het afval in een puincontainer pal naast een speeltuin aan de Touwslagerhof. Dat bevestigt de Omgevingsdienst op basis van onderzochte monsters. Het puin was afkomstig van de verbouwing van een winkelpand aan de Almeerse Zadelmakerstraat. 

De werkzaamheden in het pand, waar eerder de Sport 2000 gevestigd was, zijn direct stilgelegd en de omgeving was tot 17.00 uur afgezet. Nu staan er hekken om de puincontainer.

De gemeente kan nog niets zeggen over gezondheidsrisico's. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de hoeveelheid vrijgekomen asbest. In afwachting van de resultaten doen omwonenden er goed aan om ramen en deuren dicht te houden. De gemeente verspreidt woensdagmiddag een brief met die boodschap in de omgeving. 

UPDATE 18:30 - De gemeente laat weten dat het asbest zich niet buiten de container heeft verspreid. Dit blijkt na metingen. Ramen en deuren mogen weer open.

De Omgevingsdienst treedt op tegen de aannemer vanwege het onzorgvuldig verwijderen van asbest en onderzoekt de rechtmatigheid van de sloop nog. De aannemer blijft zelf verantwoordelijk voor het opruimen van het asbest, maar er wordt ingegrepen als de gemeente Almere en de Omgevingsdienst vinden dat het niet snel genoeg of niet goed gebeurt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer