Alle bed-bad-broodplekken zijn bezet

Flevoland 24 juli 2016
Alle plekken voor de bed-bad-broodregeling in Flevoland zijn op dit moment bezet. Dat laat Christiaan Sleurink, de algemeen directeur van  Leger des Heils Flevoland weten. Het gaat om in totaal twaalf bedden in Almere en Lelystad.

De bed-bad-broodregeling is bedoeld voor uitgeprocedeerde asielzoekers die in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter. Tijdens deze procedure hebben zij geen recht op een plek in een asielzoekerscentrum.

Sober
Het Leger des Heils biedt op verzoek van de gemeente Almere sobere opvang. Wanneer een uitgeprocedeerde asielzoeker aanklopt bij de gemeente dan bekijkt die of deze persoon in aanmerking komt voor de opvang.

Meerderjarig
Dit jaar hebben al 21 uitgeprocedeerde asielzoekers gebruik gemaakt van de regeling. Sommigen blijven slechts enkele nachten, anderen blijven meerdere weken. Het gaat om meerderjarige mannen en vrouwen. Gezinnen met kinderen wordt andere opvang geboden, verklaart Sleurink. "Maar een situatie waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn, heeft zich in Flevoland nog niet voorgedaan."

Snoeien
De Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Veiligheid en Justitie onderhandelen al maanden over de bed-bad-broodregeling in Nederland. Het ministerie wil snoeien in de voorzieningen, de gemeenten zijn daar huiverig voor.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer