Lange lijst klachten over nieuw zwembad

Almere 31 juli 2016
Lange lijst klachten over nieuw zwembad
Te weinig douches, te weinig privacy in de dameskleedkamer en zwemwater dat koud aanvoelt. Verenigingen die gebruik maken van het nieuwe zwembad in Almere Poort hebben een waslijst aan klachten.

Ook de zogenoemde routing bij de kleedkamers zorgt voor problemen. De kleedhokjes bevinden zich pal naast het zwembad en de zwemmers moeten zowel in als uit de hokjes via dezelfde weg lopen. Iedereen die naar binnen gaat moet daarom eerst op een matje zijn schoenen uitdoen. Daarnaast is de temperatuur in de hal te hoog.

Het nieuwe zwembad in Poort wordt voornamelijk gebruikt door de Almeerse Reddings Brigade, Agadivers, zwemsportvereniging De Aalscholver, zwemvereniging De Watervrienden en de Triathlon Vereniging Almere. Een groot deel van hun leden mist het clubhuisgevoel dat ze wel hadden bij het inmiddels gesloten zwembad in Haven.

"Gemeente heeft voor goedkoop bad gekozen"
Aan een groot deel van de klachten valt weinig te doen. "De gemeente heeft ervoor gekozen een goedkoop zwembad neer te zetten. Het is wat een aantal klachten betreft niet mogelijk aanpassingen te doen omdat dit nu eenmaal het concept is", aldus uitbater Optisport.

De gemeente beaamt dat er bewust voor het concept van de zwembond KNZB is gekozen, mede vanuit financieel oogpunt. Voordat het bad werd gebouwd, is er volgens een woordvoerder wel intensief overleg geweest met de verenigingen.

Sommige problemen kunnen worden opgelost
Een deel van die klachten kunnen volgens de gemeente en Optisport nog wel worden opgelost. De gebruikers kunnen dat samen met de exploitant doen, aldus de gemeentewoordvoerder. Optisport laat weten hier aan te werken. "Een paar klachten zijn typische opstartproblemen en we verwachten dat die binnen een paar maanden zijn verholpen. Zo komt er bijvoorbeeld bij de dameskleedkamer nog een extra wand zodat er niet meer naar binnen kan worden gekeken."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer