Dode ree bewijst: pas op in bronsttijd

Bant 25 juli 2016
Dat het belangrijk blijft om op te passen in het verkeer tijdens bronsttijd bleek maandag maar weer eens. Volgens Staatsbosbeheer werd toen in het Kuinderbos bij Bant de eerste ree in deze periode doodgereden. Het vrouwtje van een jaar oud werd aangereden op de Schansweg in het Kuinderbos bij Bant.

Het is niet bekend wie de ree heeft doodgereden. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. In Nederland is het verplicht om na een aanrijding met wild de politie te bellen. 

Campagne
Een paar dagen geleden startte Staatsbosbeheer nog de campagne om automobilisten te waarschuwen dat door de bronst hitsige reeën plots de weg kunnen oversteken. Mannetjes rennen in die periode achter de vrouwen aan om ze het hof te maken. Ze letten daarbij minder op hun omgeving en kunnen zo gevaar opleveren voor weggebruikers. 

Staatsbosbeheer adviseert automobilisten om stapvoets langs een ree te rijden die langs de weg staat. Dat verkleint de kans dat het dier onverwachts tegen de auto rent.

Dood doet leven
Staatsbosbeheer brengt doodgereden dieren in het Kuinderbos sinds kort naar het 'Dood doet Leven gebied'. Hier kunnen geïnteresseerden het ontbindingsproces van dichtbij bekijken. Boswachter Harco Bergman hoopt dat vooral jonge wandelaars zo meer in aanraking komen met de natuur. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer