'Eduvier weigerde aanbod nieuwe locatie dependance'

Lelystad 29 juli 2016
De Anger
Eduvier weigerde aanbod
Er was een alternatief gevonden om 70 leerlingen van De Anger in Lelystad te huisvesten, maar daarvan is geen gebruik gemaakt. Volgens de gemeente heeft onderwijsinstelling Eduvier zelf gekozen voor een nieuwe locatie op bedrijventerrein Larserpoort.  

De Anger, een school voor speciaal voortgezet onderwijs, valt onder Eduvier. De huidige locatie in het Karveel is te klein geworden. 

Ouders van autistische leerlingen zijn het niet eens met de keuze voor het bedrijventerrein. Zij vinden dat ze veel te laat zijn geïnformeerd en maken zich zorgen over de route en de afstand die de kinderen op de fiets moeten afleggen. Ook vragen zij zich af of ze in aanmerking komen voor leerlingenvervoer.

De gemeente adviseert ouders om zo snel mogelijk het aanvraagformulier leerlingenvervoer in te vullen en op te sturen. Dan kan men op het stadhuis een inventarisatie maken, de kosten in kaart brengen en een vervoerder regelen. "Wij willen niet dat de scholieren van De Anger het kind van de rekening worden,'' aldus de gemeentewoordvoerder.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer