Eduvier: "SGL wil onze leerlingen niet"

Lelystad 29 juli 2016
Onderwijsinstelling Eduvier zegt helemaal geen lokalen in de SGL te hebben geweigerd. Dit beweerde de gemeente Lelystad vrijdag. "De gemeente liegt hierover", laat Els van Doorn van Eduvier weten.

Geen noodlokalen
Eduvier geeft les aan kinderen in het speciaal onderwijs en komt voor 70 kinderen lokalen tekort. Aan de gemeente is toestemming gevraagd om noodlokalen te bouwen naast de Anger in de Schoener. "De gemeente heeft dit geweigerd en ons de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar lege lokalen bij andere scholen."

SGL weigert
Er zijn zes klaslokalen gevonden in de SGL en de gemeente zou de verbouwing betalen en ook een eigen ingang maken. Volgens Eduvier weigert de SGL de leerlingen van Eduvier omdat die "niet passen" binnen de school". Daarop is nog een bemiddelingspoging gedaan in aanwezigheid van verantwoordelijk wethouder Ed Rentenaar. Maar dat mislukte.

Ouders ongerust
Eduvier is toen op zoek gegaan naar kantoorruimte en vond die in het kantorencomplex MAC3PARK op bedrijventerrein Larserpoort. Ouders zijn drie dagen voor de vakantie ingelicht over die nieuwe plek en die zijn ongelukkig met de keuze van de school. De leerlingen zouden  te ver moeten fietsen en in de war kunnen raken van de veranderingen.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer