Paramotorvlieger had mogelijk black-out

ZEEWOLDE • Di 2 augustus 2016 | 11:24 • Dinsdag 2 augustus 2016 | 11:24
De paramotorvlieger die zaterdagmiddag dodelijk is verongelukt bij Zeewolde, heeft waarschijnlijk tijdens het vliegen een black-out gehad.

Van dit scenario gaat de familie van de 20-jarige Ewout de Vries uit na een gesprek met een collega-vlieger. Die heeft het ongeval op het weiland aan de Winkelweg zien gebeuren. Volgens twee getuigen maakte De Vries voordat hij neerstortte enkele spiraalvormige manoeuvres. De mogelijkheid bestaat dat hij aan zulke grote bewegingskrachten werd blootgesteld, dat hij buiten bewustzijn raakte.

De Landelijke Eenheid van de Nationale Politie kan dit scenario niet bevestigen. Volgens een woordvoerder is het onderzoek nog niet afgesloten en is het te vroeg om een eindconclusie te trekken. Op het lichaam van De Vries is geen autopsie gedaan. Daarom is niet na te gaan of de paramotorvlieger uit Lunteren daadwerkelijk een black-out heeft gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel