Geen vertrouwen in zwemles van Jeugd in Beweging

Almere 2 augustus 2016
De gemeente Almere blijft bij de afwijzing van de subsidieaanvraag van de Stichting Jeugd in Beweging, die goedkope zwemlessen aanbiedt aan gezinnen met een laag inkomen. Ze laat weten er geen vertrouwen meer in te hebben dat de stichting de voortzetting van de zwemlessen kan waarborgen. 

Geschil
Eind vorig jaar stopten de zwemlessen na een geschil tussen de stichting en de zwemaanbieder. De gemeente vorderde de subsidie van 2015 terug en wilde voor een nieuwe subsidieaanvraag, van 70.000 euro, eerst een onderbouwd plan zien. Dat plan is er volgens de gemeente nog steeds niet. Almere stelt het bedrag nu beschikbaar voor andere organisaties die goedkope zwemlessen willen aanbieden. 

'Verdronken meisje op wachtlijst'
Twee weken geleden verdronk in Almere een 10-jarig meisje, zij stond volgens de stichting op de wachtlijst voor de goedkopere zwemlessen. De stichting hoopte maandag in een overleg de gemeente alsnog te overtuigen van de noodzaak van de subsidie. Dat is niet gelukt.

Volgens bestuurslid Michael Viehoff wordt de stichting al jaren tegengewerkt door de gemeente, sinds de stichting een rechtszaak won over een andere subsidie. Ook zegt hij wel degelijk de gevraagde plannen en documenten te hebben aangeleverd. Er loopt nog een bezwaarprocedure tegen de weigering van de subsidie. Viehoff buigt zich met een advocaat over nadere juridische stappen..

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer