Eduvier investeert in succesvolle volkstuin

Lelystad 13 augustus 2016
De volkstuin in Lelystad voor autistische kinderen uit het speciaal onderwijs van het Aurum College is een succes. Daarom gaat onderwijsinstelling Eduvier extra investeren in de zogeheten 'participatietuin'. Zo wordt initiatiefnemer Amber Jong, werkzaam bij Eduvier, één dag in de week gedetacheerd bij haar project in de wijk Wold.

Het afgelopen schooljaar waren elke woensdag zeven leerlingen bezig met het telen en verkopen van groenten en fruit. Op deze manier konden zij hun sociale vaardigheden trainen, één van de voornaamste doelstellingen van het project. De interactie met buurtbewoners begint volgens Jong steeds meer vorm te krijgen. "De tuin is een middel, het doel is mensen bij elkaar te brengen'', benadrukt de docent.

Het initiatief van Jong wordt gesteund door verschillende zorgpartijen en de gemeente Lelystad, die de grond ter beschikking stelt. Vorig jaar werd de volkstuin uitgebreid met een plantenkas, aangeboden door een lokale ondernemer. Bij 4Fusion, zoals het project heet, zijn meerdere vrijwilligers actief.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer