Dronten in de fout bij studentenhuisvesting

Dronten 15 augustus 2016
De gemeente Dronten moet op zo'n 20 plekken huisvesting van studenten en arbeidsmigranten toestaan, terwijl ze dat zelf niet wil. Dat zegt burgemeester Aat de Jonge. De gemeente is al jaren bezig om de regels aan te scherpen, om te voorkomen dat er te veel reguliere woningen aan arbeidsmigranten of studenten worden verhuurd. Die verhuur leidt geregeld tot klachten van buurtbewoners.

Niet dichtgetimmerd
Maar ondanks die strengere regels kan de gemeente niet voorkomen dat ze toch 20 nieuwe vergunningen voor arbeidsmigranten- en studentenhuisvesting moet verlenen. Dat komt doordat de gemeente een fout heeft gemaakt in de regelgeving. Om welke fout het precies gaat, kan de gemeente niet vertellen. Het nieuwe beleid is niet afdoende dichtgetimmerd en daardoor kan de gemeente ongewenste verhuur niet tegenhouden. 

Florijn
Maandagavond had de burgemeester een gesprek met bewoners van de Florijn. Zij trokken vorige week aan de bel omdat ze de overlast van studenten zat zijn. De commissie bezwaar en beroep gaf de omwonenden vorig jaar gelijk en de gemeente dwong de huiseigenaar om de studenten te laten vertrekken. Maar onlangs constateerde diezelfde commissie dat de regelgeving niet waterdicht is en dat de studenten kunnen blijven zitten.

Belazerd
De burgemeester heeft begrip voor de onvrede van de bewoners van de Florijn, maar zegt dat hij hen niet kan helpen: het studentenhuis mag blijven. Bewoners voelen zich 'belazerd' en laten het hier niet bij zitten. Zij hebben hun rechtsbijstand ingeschakeld. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer