Horselenberg: Besluit vliegveld duurde langer dan verwacht

Lelystad 25 augustus 2016
Het definitieve besluit om Lelystad Airport uit te breiden, kwam later dan verwacht. Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad dacht dat de groei dit jaar of volgend jaar had kunnen beginnen, maar het wordt uiteindelijk 1 april 2018. Oorzaak is de trage politieke besluitvorming en de discussies tussen voor- en tegenstanders van de uitbreiding.

Veiligheidsplannen aangepast
Horselenberg heeft zich in de afgelopen jaren vooral beziggehouden met de veiligheid op en rondom het vliegveld. In verband met de groei zijn er andere crisisscenario's nodig. Horselenberg besloot samen met de directeur van Lelystad Airport, Erik Lagerweij, niet te wachten tot 2018 om de veiligheidsplannen aan te passen. Ze zette dat al eerder in gang.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze, na tien jaar, als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt deze zomer terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens haar burgemeesterschap.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer