Zorgteam maakt doorstart na faillissement

LELYSTAD • Wo 24 augustus 2016 | 14:35 • Woensdag 24 augustus 2016 | 14:35
Het in juli failliet verklaarde Zorgteam MC Groep in Lelystad maakt een doorstart. Wel komt er een einde aan de samenwerking met de MC Groep. Dat bevestigen de directeur van het Zorgteam en de MC Groep.

Het Zorgteam gaat in het gebouw aan Het Ravelijn verder met het vermoeidheids- en pijncentrum, multidisciplinaire zorg en de verzuimpoli. Patiënten kunnen hier per direct terecht. Volgens directeur Pierre de Roy neemt hij 17 van de 43 werknemers van het oude zorgteam over.
De MC Groep neemt de obesitaspoli en afdeling klinische fysiotherapie over. Deze blijven gehuisvest in het MC Zuiderzee Ziekenhuis. Dertien werknemers komen hier in dienst.

Dertien werknemers op straat
Voor dertien werknemers is geen werk meer. Tot 13 september staat het een andere koper vrij om bij de curator een hoger bod uit te brengen. 
Curator Janina Maduro doet onderzoek naar de achtergrond van het faillissement. Volgens De Roy had het Zorgteam geld te goed van een debiteur, maar hij wil niet zeggen wie dat is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel