Introductie koopzondag nieuwe stijl

Lelystad 27 augustus 2016
De ondernemers in het Stadshart van Lelystad willen samen met de culturele organisaties de ingedutte koopzondag nieuw leven inblazen. Een belangrijk onderdeel van de gezamenlijke aanpak om het centrum gezelliger en aantrekkelijker te maken zijn de themadagen. De eerste staat aankomende zondag in het teken van het strand.

Vakantiegevoel
's Middags als de winkels open zijn, zijn er optredens van een DJ en een brassband. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en op het speciaal aangelegde strand spelen. Bij diverse strandtenten en kramen is eten en drinken te krijgen. Volgens de organisatoren een ideale manier om het vakantiegevoel vast te houden.

Strand
De meerwaarde van de nieuwe themadagen zit 'm in het bundelen van de krachten, benadrukt de werkgroep 'Het Stadshart klopt'. De 'strand-special' valt samen met de altijd goed bezochte kofferbakmarkt. De bibliotheek is open en wie cultureel verder vermaakt wil worden kan naar 't Lapp, Tiny's Galerie en Utopodium.

Boost
De betrokken partijen geloven dat ze een boost aan het Stadshart kunnen geven, in de wetenschap dat de problematiek niet gering is. De leegstand is hardnekkig, het aanbod eenzijdig en het centrum door de huidige inrichting niet uitnodigend. Er liggen plannen voor een compacter en groener winkelcentrum en meer ruimte voor woningbouw. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer