Daling aantal antisemitische incidenten

ALMERE • Do 1 september 2016 | 22:13 • Donderdag 1 september 2016 | 22:13
Het aantal registraties van antisemitische incidenten in Almere is gedaald. Dit blijkt uit cijfers van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Over 2014 zijn er vijf incidenten bekend, een jaar later waren dat er twee.

De Almeerse PVV-fractie had schriftelijke vragen gesteld aan het college van b en w over antisemitische dreigementen die in juni in de Faunabuurt zouden hebben plaatsgevonden.
Een gezin zou bedreigd en beledigd zijn nadat zij de Israëlische vlag hadden opgehangen,omdat de zoon des huizes geslaagd was.  "Rotjoden, we gaan jullie pakken", "kankerzionisten" en "rotzionisten" zijn reacties die de familie te horen zou hebben gekregen.

De PVV vroeg zich af wat het college van b en w gaat doen aan het toenemende antisemitisme in de stad, waardoor Joodse Almeerders niet meer veilig zijn. Het college laat weten dat er geen sprake is van steeds meer incidenten en dat het aantal juist afneemt.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel