Camping Waterhout: ambtenaren hebben oneerlijk gehandeld

Almere 6 september 2016
De hoorcommissie van de gemeente Almere heeft zich dinsdag gebogen over een klacht van de eigenaren van Camping Waterhout. De campingeigenaren betichten ambtenaren die zich met de Floriade 2022 bezighouden, van oneerlijk handelen.

Inzet van de hoorzitting is een tekening. De camping strijdt al enkele jaren tegen een gedwongen verhuizing. Die is nodig omdat op de plek van het kampeerterrein toegangswegen naar het Floriadeterrein moeten komen te liggen. Volgens eigenaresse Tineke Fokkens kan de camping makkelijk worden ingepast op de plek. Eind vorig jaar beloofden de ambtenaren een tekening te laten maken waarop een mogelijke inpassing was ingetekend. 

Inpassing
Tijdens een afspraak in januari kregen de eigenaren geen tekening te zien. Die zou er volgens de ambtenaren niet zijn. De ambtenaren gaven volgens de campingeigenaren aan dat inpassing niet mogelijk was. Enkele maanden later kreeg Camping Waterhout post van de gemeente, met daarin een opmerkelijk stuk: een inpassingstekening, gedateerd op januari 2016.

Bewust
Fokkens wil er via de hoorcommissie achter komen of de tekening bewust is achtergehouden. Inmiddels is een onteigeningsprocedure gestart voor een deel van de camping. De eigenaresse probeert dit koste wat kost tegen te houden.

Inzage
De gespreksverslagen van alle onderhandelingen de afgelopen jaren zijn door de gemeenteraad van Almere voor het zomerreces geheim verklaard. Volgens het college van burgemeester en wethouders is dit gebruikelijk zodra een onteigeningsprocedure wordt gestart. Het is daarom niet mogelijk inzage te krijgen in alle verslagen.
Fokkens zegt met geen enkel verslag akkoord te zijn gegaan. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer