Celstraf geëist voor discriminerende opmerkingen

Lelystad 11 september 2016
Tegen een Amsterdammer die vorig jaar een discriminerende e-mail stuurde naar  een school in Lelystad, is een celstraf van drie maanden geëist. Van die straf zijn twee maanden voorwaardelijk. Behalve de school in Lelystad, kregen ook 29 andere scholen een mailtje van de man, waarin hij opmerkingen over Joodse bevolkingsgroepen maakte.

De Amsterdammer heeft bekend dat hij de berichten heeft verzonden. Aanvankelijk moest hij zich voor de politierechter verantwoorden. Maar omdat hij daar tijdens de zitting weer de Joodse gemeenschap beledigde, werd hij in de rechtbank opnieuw aangehouden.

De man is in de veronderstelling dat hij vrijheid van meningsuiting heeft en niets dan de waarheid zegt. Volgens hem zou onder meer de holocaust een fabeltje zijn.
 
De politierechter vond het destijds een lastige kwestie om hierover te beslissen. Daarom verwees hij de zaak door naar de meervoudige kamer. De rechters buigen zich de komende twee weken over de verdenkingen en zullen op 23 september uitspraak doen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer