'Vraag naar koopwoningen nog nooit zo groot'

Flevoland 19 september 2016
Niet eerder sinds de crisis is de vraag naar koopwoningen in Flevoland zo groot geweest als nu. Volgens makelaars in de provincie is vooral de afgelopen maanden de vraag sterk gestegen. Dat gebeurt onder meer in de nieuwbouwwijk Emmelhage in Emmeloord. 

Emmelhage
"Kavels voor rijtjeshuizen zijn uitverkocht en bestaande tussenwoningen die te koop worden aangeboden, gaan als warme broodjes over de toonbank." Dat zegt makelaar Martin Wiersma van makelaarskantoor Woonaccent. Volgens Wiersma verschuift de vraag nu van kavels voor rijtjeshuizen naar twee-onder-een-kapwoningen. 

Enkele jaren geleden was de nieuwbouwwijk van Emmeloord helemaal niet gewild. Volgens makelaar Berry Westduin van Onze Makelaar vonden geïnteresseerden Emmelhage te afgelegen. Maar nu de wijk meer vorm krijgt, zien woningzoekenden een nieuwbouwwoning met een goed energielabel als een slimme belegging. De prijzen zijn volgens de makelaar dan ook acht tot tien procent hoger dan die van vergelijkbare woningen ergens anders in Emmeloord. 

Flevoland
Ook in andere Flevolandse gemeenten trekt de huizenmarkt flink aan. Volgens makelaardij Van der Linden vooral in Almere, omdat de huizenmarkt in Amsterdam ontploft. Woningzoekenden uit de hoofdstad wijken uit naar Almere omdat er in Amsterdam geen betaalbaar aanbod meer is. Intussen zet die trend zich ook door naar Lelystad, aldus Van der Linden. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer