Voetballers SVL in staking

Lelystad 20 september 2016
De spelers van het eerste elftal van zaterdag tweedeklasser SV Lelystad'67 staken. Maandagavond weigerde de selectie naar buiten te gaan voor de zogeheten uitlooptraining. Hoofdtrainer Burak Yargan kreeg te horen dat er gestaakt werd en dat meldde hij vervolgens aan het bestuur.

Financieel conflict
De adviseur van de Technische Commissie (TC) van de club, Hans Oosting, bevestigt de staking. Volgens Hans Oosting  sprake van een financieel conflict, waarbij bestuur, technische staf van het team en TC lijnrecht tegenover de spelersgroep staan. Het geschil zou zich toespitsen op de verlaging van de wedstrijdpremies.

Nick Ham, aanvoerder van het eerste elftal, wil niet in details treden over het conflict, maar bevestigt wel dat het om geld gaat. "Er is niet zoveel aan de hand. Ik treed liever niet in detail, want dan kunnen er twee kampen ontstaan binnen de club en dat willen we niet.."

Spelers op tijd geïnformeerd
SVL was zo goed als failliet, volgens de club waren de spelers daarvan op de hoogte voorafgaand aan het seizoen. "Wie iets wilde verdienen, moest zijn heil bij een andere vereniging zoeken. Alle spelers die zijn gebleven, wisten dat donders goed.'' Aldus Hans Oosting.

Beetje geld
Dankzij de inspanningen van de sponsorcommissie kwam er toch een beetje geld en vorige week nog was de spelersgroep - zegt Oosting - akkoord met het te verdelen bedrag. "Wat er daarna is veranderd waardoor de selectie nu staakt, is mij een raadsel. Daar moet dinsdagavond duidelijkheid over komen."

Ultimatum
De club heeft de spelers namelijk gesommeerd zich dinsdagavond te melden. Dan staat er een reguliere training op het programma. Zowel de club als de spelers verwachten er vanavond uit te komen.
"We willen graag weer voetballen, want dat doe ik het liefst", zegt aanvoerder Ham. Ook Oosting gaat ervan uit dat in een goed gesprek de plooien gladgestreken kunnen worden. Wel benadrukt hij tegelijkertijd dat er sprake is van een ultimatum: "Als de spelers voet bij stuk houden en geld eisen dat er niet is, spelen ze niet meer in de hoofdmacht van SV Lelystad.''
© omroep flevolandsitemap | disclaimer