Buitenraad praat over toekomst Overijsselse Hout

Lelystad 20 september 2016
De ruiterpaden beter onderhouden, het zwerfafval opruimen en zorgen dat alle recreanten veilig gebruik kunnen maken van het Overijsselse Hout in Lelystad. Dat zijn wensen van sportclubs en omwonenden van het bos. Dinsdagavond stond de toekomst van het Overijsselse Hout op de agenda van de Lelystadse Buitenraad. 

Gemeenteraadsleden waren op uitnodiging van het Paarden Platform Lelystad naar het bos gekomen om te bekijken hoe inwoners en sportclubs denken over het Overijsselse Hout. Aanleiding waren klachten van het Paarden Platform Lelystad. Dat is al maanden niet te spreken over de slechte staat van de ruiterpaden in het bos. Die zouden onder meer te nat en overwoekerd zijn. Ook zijn ze volgens het platform gevaarlijk omdat ook fietsers, hardlopers en mountainbikers gebruikmaken van het bos.

Zwerfafval
Het Paarden Platform wil dat de gemeente Lelystad extra geld uittrekt om de ruiterpaden te verbeteren. Ook hardloopvereniging AV Spirit, mountainbikevereniging MTB Lelystad en omwonenden spraken de gemeenteraadsleden toe. Zo storen omwonenden zich aan het vele zwerfafval bij de picknickplaatsen. 

Begroting volgend jaar
De gemeenteraadsleden boden een luisterend oor aan de betrokken partijen. De fractie van GroenLinks beaamde dat er misschien te weinig geld is uitgetrokken voor onderhoud van het Overijsselse Hout. De politieke partij wil kijken of in de begroting van volgend jaar misschien wat extra geld opzij gelegd kan worden. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer