Provincies willen uitstel bezuiniging regionale omroepen

FLEVOLAND • Di 20 september 2016 | 21:49 • Dinsdag 20 september 2016 | 21:49
Staatssecretaris Sander Dekker moet de bezuiniging van 17 miljoen euro op de regionale omroepen uitstellen. Dat wil het IPO, het Interprovinciaal overleg van en voor provincies. Als de bezuinigingen doorgaan, moet Omroep Flevoland 1 miljoen euro inleveren.

Volgens het IPO is de bezuiniging op de regionale omroepen gekoppeld aan de nieuwe mediawet. Omdat die voorlopig niet in werking treedt, ontbreekt volgens de provincies de juridische grondslag voor de bezuiniging.

Het IPO is bang dat de regionale omroepen niet goed meer zullen functioneren als er zo fors bezuinigd wordt. De waakhondfunctie van de journalistiek zou erdoor in gevaar komen. De provincies vinden ook dat alle regionale omroepen zelfstandig moeten blijven en onafhankelijke redacties moeten houden.

De brief is ook naar de Eerste en Tweede Kamer gestuurd. De politici in Den Haag bespreken binnenkort de voortgang van de wet die regionale media moet moderniseren.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel