Rietlanden lijkt beste plek voor campus

Lelystad 21 september 2016
Voorstel gemeente komt in november
De locatie bij scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad scoort qua bereikbaarheid en stedenbouwkunde het beste om er een nieuwe onderwijscampus te bouwen. Toch betekent dit nog niet dat de campus daar ook echt komt.

Dat zegt wethouder Ed Rentenaar. Het college van B en W heeft een onderzoek naar de gemeenteraad gestuurd waarin de drie mogelijke locaties zijn doorgelicht. De locatie bij de SGL is tweede en die bij de Arcus in het stadshart staat op de derde plek.

De gemeente rekent nu door wat de campus kost. In november komt Rentenaar met een compleet voorstel naar de gemeenteraad.

Fusie van drie scholen
De Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) wil de bestaande drie scholen in het voortgezet onderwijs laten opgaan in twee clusters: een voor vmbo en een ander voor havo/vwo. Aanvankelijk was het plan de school op twee plekken te vestigen, maar de gemeenteraad heeft gevraagd om een onderzoek naar een campus op één plek.

De nieuwe school wil in augustus 2018 beginnen. Wethouder Rentenaar verwacht dat eventuele nieuwbouw pas in 2020/2021 gereed is. De kosten worden geschat op 55 miljoen euro.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer