B en W betreuren kwestie islamkritisch boekje

Almere 21 september 2016
Predikant voelde zich geïntimideerd
Predikant voelde zich geïntimideerd
Het college van b en w in Almere betreurt dat bij de Lighthouse Baptist Church de indruk is ontstaan dat een islamkritisch boekje niet uitgedeeld mocht worden. De politie sprak predikant Stan Kamps aan op het huis-aan-huis verspreiden van het boekje 'Allah had geen zoon'. De predikant voelde zich door het bezoek geïntimideerd en vond het een beperking van zijn vrijheid van meningsuiting. 

De PVV in Almere vroeg het college om opheldering over de kwestie. In een reactie zegt het college nu dat de politie de predikant inderdaad heeft afgeraden om het boekje te verspreiden.
Hij kreeg het advies om rechtstreeks het gesprek aan te gaan met buurtbewoners. Ook waarschuwden de agenten dat Kamps als reactie op het boekje een steen door de ruit zou kunnen verwachten.

PVV is niet tevreden
PVV-raadslid Toon van Dijk is niet tevreden met de reactie. Hij vindt dat de politie excuses moet aanbieden voor het bezoek aan de predikant. Van Dijk vindt het wel belangrijk dat de politie nu toegeeft dat Kamps te horen kreeg dat zijn ruiten vernield konden worden. De PVV overweegt het onderwerp opnieuw op de agenda van de gemeenteraad te zetten.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer