Amsterdam moeilijk bereikbaar dit weekend

Almere 21 september 2016
Door werkzaamheden aan de A1 tussen Muiderberg en Diemen moet verkeer dat dit weekend vanuit Flevoland naar Amsterdam wil rekening houden met grote vertragingen en files. De extra reistijd is volgens Rijkswaterstaat zo'n 60 minuten. 

Eén of twee rijkstroken
De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 21.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Alleen de wisselbaan tussen Muiderberg en Amsterdam is dan open. Dat betekent dat er overdag twee stroken en 's nachts één strook open is. Ook zijn enkele op- en afritten dicht.

Nieuwe A1
Rijkswaterstaat legt dit weekend de A1 richting Amsterdam om, zodat ook deze straks onder het aquaduct bij Muiden doorloopt. Verkeer de andere kant op rijdt al enkele weken via deze route. 

Vechtbrug verleden tijd
Het gedeelte van de A1 met daarin de Vechtbrug is vanaf maandagochtend dan ook definitief buiten gebruik. Hoewel de nieuwe A1 - naast de wisselbaan - vijf rijstroken richting Amsterdam heeft worden er voorlopig slechts vier gebruikt. Dat is één meer dan nu het geval is. 

Files
Toch verwacht Rijkswaterstaat dat er de eerste dagen nog steeds flinke files richting Amsterdam zullen staan. Dit omdat verkeer moet wennen aan de nieuwe situatie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer