Nieuwe koers voor stadshart

Lelystad 21 september 2016
Er mogen in het stadshart van Lelystad geen nieuwe winkelpanden en kantoren meer bijkomen. Leegstaande panden krijgen een nieuwe bestemming en in en om het centrum komen meer woningen. Dat stelt het college van b en w voor in een notitie aan de gemeenteraad. 

College en raad besloten dit voorjaar dat er echt wat moet gebeuren om de achteruitgang van het Lelystadse stadshart tegen te gaan. Er staan te veel panden leeg en er is te weinig groen.

De gemeente is met eigenaren en ontwikkelaars in gesprek om kantoorpanden in onder meer de Neringpassage te verbouwen tot woningen. Ook hebben ontwikkelaars interesse om de Parkwijk te ontwikkelen. 

Het gebied rond het Agorahof wordt bestemd tot uitgaansgebied. Wethouder Sparreboom is optimistisch dat achter het Agora theater een bioscoop komt, maar kan niet zeggen wanneer. Een deel van de winkels aan De Waag wordt gesloopt.

De gemeente reserveert in eerste instantie bijna vijf miljoen euro om verliezen op de grondexploitaties op te vangen. De verkoop van grond moet een deel van de verliezen goedmaken.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer