USRA: 85 procent Drontenaren is blij met studenten

Dronten 22 september 2016
Zo'n 85 procent van de inwoners van Dronten is blij dat er een Hogeschool staat in het dorp. Dit ondanks de overlast die studenten op sommige plaatsen veroorzaken. Dat blijkt uit een enquête van studentenvereniging USRA uit Dronten. Zowel studenten als bewoners van Dronten gaven hun mening. 

Studenten kiezen op hun beurt voor de Aeres Hogeschool in Dronten vanwege de kwaliteit van de opleiding en omdat het goed bereisbaar is. Verder is er in de enquête gekeken naar de huisvesting van studenten en de problemen die daardoor ontstaan. Geluidsoverlast, wildplassen, verwaarloosde tuinen en de hoeveelheid auto's bij studentenhuizen zijn de grootste ergernissen voor omwonenden van studentenhuizen. 

De studentenvereniging wil studenten bewuster maken van hun gedrag door een communicatietraject. Ook moeten de studenten in gesprek blijven met omwonenden, ze kunnen niet anoniem opgaan in de menigte zoals in een grote stad zegt USRA. De verwaarloosde tuintjes gaan de studenten aanpakken. Op 12 oktober gaan ze vanuit de vereniging tuinen opknappen. 

Studenten is ook gevraagd naar wat zij zoeken in een studentenkamer. Ze willen vooral niet te veel betalen, maximaal 300 euro per maand. Het vinden van een kamer is lastig, omdat alleen eerstejaars bij de campus terecht kunnen. Daarna moeten ze zelf op zoek. Het liefst wonen de studenten net buiten het centrum. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer